Wypełnij wniosek online

Wypełnij formularz ze swoimi danymi personalnymi odnośnie pobytu

Dokonaj płatności


Dokonaj wpłaty wadium na odpowiednie konto bankowe

Odbierz pocztą email decyzje

Odbierz decyzję odnośnie pobytu poprzez adres email.

Wiza do Kanady – co należy zrobić, aby ją otrzymać

Zorganizowanie wizy do Kanady w żadnym wypadku nie jest problemem takimuciążliwym, jakby to mogło wyglądać na początku. Poniższy artykuł to świetna propozycja dla większości ludzi, jakie w najbliższym terminie chcą polecieć do Kanady, lecz nie mają żadnego doświadczenia w jaki sposób otrzymać wizę.

Co musimy wziąć pod uwagę?? – Kanada wiza
Po pierwsze należy nadmienić o tym, że wiza do Kanady> jest wymagana nie tylko w razie przylotu do tego ładnego państwa, jak w trakcie podróży przejazdem. Polacy, którzypragną udać się do Kanday tylko w celach krajoznawczych nie potrzebują tradycyjnej wizy. W dzisiejszych czasach konieczny jestjedynie poświadczenie eTA (electronic Travel Authorization), który możesz zorganizować internetowo, bez potrzeby wysiadania zdomu.

eTa do Kanady przez internet

Pozyskanie dokumentu eTA absorbuje dokładnie kilkanaście minut oraz co najistotniejsze wszystko można wypełnić za pośrednictwem Internetu. Elektroniczna wiza Kanada jest w takim przypadku ogromną ekonomizacją czasu, środków oraz dużych nerwów. Aby dostać konieczne zaświadczenie trzeba wypisać szczegółowy podanie, które, można znaleźć na www etacanadaonline.com/pl/. Wniosek można wyszukać także na stronie ambasady Kanady, jednakże niestety dostępny jest tam wyłącznie w języku angielskim oraz francuskim. Po uzupełnieniu wniosku należy odpowiedzieć na parę bezproblemowych zapytań (np. czy byliśmy zatrzymani, czy mieliśmy relacje z ludźmi cierpiącymi na tuberkulozę itp.). Do otrzymania dokumentu eTA potrzebny jest paszport i dodatkowo mejl, na który uzyskamy poświadczenie eTA.

Ile zapłacę za eTA?

eTA do Kanady kosztuje blisko 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Należności wolno oczywiście w użyteczny sposóbwykonać internetowo za pomocą karty kredytowej. Pamiętać trzeba także o tym, że dzięki eTA zdołamy w Kanadzie mieszkać maksymalnie do 6 miesięcy. Wskazane jest także o tym, że dokument ważny będzie przez 5 lat od czasu wyrobienia. Wyjazd odbywa się tylkona podstawie paszportu, dlatego nie ma konieczności printowania pozyskanego e-mailem dokumentu.

Elektroniczna wiza do Kanady

Elektroniczną wizę jest dozwolone zapisać online wyłącznie jeden raz,jednej osobie. W praktyce oznacza to, że 5-cio osobowa rodzina wybierając się do Kanady musi wypełnić formularz pięć razy. Jak zaznaczono u góry wiza jest obowiązująca zaledwie przez okres 5 lat, lecz jeżeli Twój paszport wcześniej straci ważność, tomechanicznie wiza także przestanie obowiązywać. Czas wyrabiania elektronicznej wizy zajmuje tradycyjnie od 1 do 3 dni. W trakcie wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być obowiązujący co najmniej 180 dni po dacie zakończenia wycieczki.

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *